یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
تصاویر/ نشست «اهمیت و جایگاه 13 آبان در تداوم مسیر انقلاب اسلامی»

حوزه/ در نشست علمی «اهمیت و جایگاه ۱۳ آبان در تداوم مسیر انقلاب اسلامی» بر این نکته تاکید شد که «مرگ بر آمریکا» یعنی مرگ بر نظام سلطه، حق توحش و ستیز علیه ایران و دانش آموز باید با چرایی این شعار و استکبار ستیزی عمیقاً آشنا شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست علمی نشست با موضوع «اهمیت و جایگاه ۱۳ آبان در تداوم مسیر انقلاب اسلامی» با حضور دکتر غلامرضا رضایی معاون اداره کل آموزش و پرورش استان قم و حجت الاسلام والمسلمین حسین درودی مدرس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در خبرگزاری حوزه برگزار شد.

مشروح سخنان مطرح شده در این نشست در زیر آمده است:

گزارشی از نشست اهمیت و جایگاه ۱۳ آبان در تداوم مسیر انقلاب / «مرگ بر آمریکا» یعنی مرگ بر نظام سلطه، حق توحش و ستیز علیه ایران

دکتر غلامرضا رضایی:

چه شد که ۱۳ آبان را به روز دانش آموز می شناسیم؟

سه واقعه مهم در این ایام رخ داده است که شامل تبعید امام راحل به ترکیه، تسخیر لانه جاسوسی و شهادت دانش آموزان در دوران مبارزات علیه رژیم شاه در دانشگاه تهران.

با این وجود سیزده آبان چندان پررنگ نشده است. این سه رویداد مهم یک وجه اشتراک دارند که نقطه عطف آنها استکبار ستیزی است. تاریخ گواه است که از بدو تاسیس انقلاب اسلامی دولت آمریکا از هیچ جنایت و سنگ اندازی در مسیر رشد و تعالی انقلاب دریغ نکرده و از تمام ظرفیت های خود برای جلوگیری از انقلاب استفاده کرده است.

در حالی که روزهای سرنوشت به انقلاب اسلامی منجر می شد و مردم با همبستگی کامل در میادین اخلاص علیه استکبار قیام کردند صحنه های عظیمی از مبارزه با طاغوت شکل گرفت. در آن ایام بسیاری از دانش آموزان کلاس های خود را تعطیل کردند و به جمع مبارزان راه انقلاب پیوستند. شهید سلیمانی هم فرمودند که ما متعلق به فرهنگ امام حسین هستیم آنها نیز چنین مساله ای را مطرح کردند.

دانش آموزان ما در این روز با بصیرت به میدان آمدند و مدارس و کلاس ها را تعطیل کردند و وارد دانشگاه تهران شدند و نیروهای رژیم ددمنش شاهنشاهی آنها را هدف قرار دادند ولی دانش آموزان از جایی که به مبانی انقلاب و امام حسین(ع) معتقد بودند صحنه را ترک نکردند و در میدان ماندند و با خون خود نهال انقلاب را آبیاری کردند. در همین راستا و با شهادت یکی از دانش آموزان این رویداد به روز دانش آموز نامگذاری شد و به همین دلیل باید این روز تبیین شود.

درست است که این روز را روز ملی مبارزه با استکبار جهانی می دانیم به لحاظ اهمیت الگوگیری دانش آموزان در این زمینه حائز اهمیت است. به همین دلیل باید این روز از مهجوریت خارج کنیم و این روز را برای دانش آموزان تبیین کنیم.

ما معتقد به مسیر امام حسین(ع) هستیم ولی در همه این مسیرها بصیرت حرف اول را می زند و مقام معظم رهبری نیز که در بیانیه گام دوم جوانان را خطاب قرار می دهند نشان دهنده جایگاه جوانان است.

رابطه روز دانش آموز و مبارزه با استعمار و استکبار

استعمار یک کلمه قرآنی است و قطعا این مسیر و این روز هیچ وقت بسته نخواهد شد و تا زمانی که استعمارگری وجود دارد به پایان نخواهد رسید.

مبارزه با استکبار ریشه در خاک کربلا دارد. باید بپذیریم که پیکار علیه ظالمان همیشه باید ادامه یابد. به عنوان یک کشور شیعه باید همواره آن را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

بر هیچ کسی پوسید نیست که دانش آموزان سرمایه های انقلاب اسلامی هستند که می توانند با ذهنی خلاق و امید به لطف الهی همه گره ها را باز کنند و با تاسی به شهدا فرود و فرازها را پشت سر بگذارند. دانش آموزان می توانند نقش مهمی در بخش های مختلف جامعه ایفا کنند. امروزه شاهد هستیم که بسیاری از دانش آموزان با توجه به مطالعات عمیق خود از بسیاری از معلمین خود نیز جلوتر هستند.

پاسخ به شبهه افول حتمی همه انقلاب ها

امروز نماز عاشورایی ما نماز مرگ بر آمریکا و اسرائیل است. هر انقلاب و تمدنی به تعبیر ابن خلدون یک مرحله ای دارد که مثل عمر یک انسان است که از زایش به بلوغ و از آنها به افول و پیری و مرگ می رسد.

مسیر ما مسیر ۱۴۰۰ ساله و منشا آن اسلام ناب است. کشوری که سکاندار اصلی آن امام زمان(عج) است هیچ وقت تن به ذلت نمی دهد و مسیر ضلالت را طی نمی کند. ما متعلق به این امر و این نظام تمدنی هستیم و امروز در این کشتی نشسته ایم و منتظر هستیم که سکان کشتی را به امام زمان(عج) بدهیم. وقتی امروز مقام معظم رهبری را داریم قطعا تزلزلی ایجاد نخواهد شد.

امروز نقش دانش آموز به عنوان یک نخبه هدف را دنبال می کنیم و می خواهیم او را به حیات طیبه برسانیم که در این عرصه نیاز به فعالیت جدی و روشنگری داریم زیرا انقلاب شکوهمند اسلامی در همه زمینه ها باید تقویت شود.

الگوی دانش آموزان ما شهید فهمیده است که با نثار جان خود برای این آب وخاک و نظام و تمدن اسلامی به درجه شهادت نائل آمد و امروز هم در جبهه مقاومت شاهد این رستاخیز عظیم جوانان دلباخته فرهنگ عاشورا هستیم.

وقتی امام حسین(ع) خانواده خود را در این مسیر با خود همراه کرد و به همراه فرزندان و عزیزانشان در این مسیر جان و سر دادند و امروز نیز شاهد هستیم که مجاهدان فی سبیل الله در میدان نبرد با صهیونیستم این چنین جان می دهند باید مسأله ذلت ناپذیری را به عنوان یک رکن دنبال کنیم.

جهاد تبیین وظیفه هر انسان آزاده است. ولی امروز شیوه های مبارزه با گذشته متفاوت است. یکی از بهترین روش های مبارزه یکی امیدآفرینی است و دوم شیوه انتقال پیام است.

برای جهاد تبیین باید از اسطوره ها استفاده کنیم. بسیاری از دانش آموزان اسطوره ها را نمی شناسند. نقش اسطوره ها در جهاد تبیین کمتر مطرح می شود. باید در این عرصه با شناخت شخصیت های مهم و اثرگذار به تولید محتوا اقدام کنیم. در واقع باید به یک بسیج عمومی دست بزنیم.

باید شرایط را به شکل دیگری برای جوانان توضیح دهیم. در این عرصه نظام تبیین یکی از مهمترین این امور است. مساله جهاد تبیین در مدارس یک امر بسیار مهم و اصیل و ضروری است.

باید چفیه ها به شکل دیگر ببندیم

شیوه انتقال پیام نیز مهم است. امروز باید چفیه ها را شکل دیگری ببندیم. امروز باید از مرزهای فرهنگی دفاع کنیم. امروز نقش دانش آموزان سنگین تر شده است. امروز برای تاریخ هیچ وقت فراموش شدنی نیست. باید به کمک آینده سازان جامعه باشیم. به جایی برسیم.

سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش چه زمانی اجرا می شود؟

موضوع مطالبه سند مهم است. تا تحقق سند بنیادین تحول آموزش و پرورش که رهبر معظم انقلاب نیز از این تأخیر ایجاد شده ابراز نارضایتی کردند، فاصله داریم، ولی دست اندرکاران امر به دنبال ایجاد شرایط و زیر ساخت های مطلوب هستند.

اینکه چه میزان می توان سرعت داد بستگی به مسئولان دارد، ولی به صراحت می گوییم که در جمع متولیان نیز این مطلب مطرح شد که سرعت اجرای سند رضایت بخش نیست. باید تلاش خود را انجام دهیم تا سند تحول انجام شود. اگر محتوای سند اجرا شود، دانش آموز با روحیه جهادی خواهیم داشت که در بیانیه سند نیز به این تحول اشاره شده است. باید تمام تلاش خود را در اجرای سند تحول به کار ببریم. اگر بتوانیم سند تحول بنیادین را به خوبی انجام دهیم.

۱۳ آبان یک تاریخ است

در پایان باید بگوییم که آبان یک روز نیست بلکه یک تاریخ است. این تاریخ را نباید فراموش کنیم. باید مرتب مرتب در ذهن و جان دانش آموز این مطلب را بیان کنیم. یکی از وظایف متولیان تعلیم و تربیت آن است که روحیه استکبار ستیزی را در روح جوانان زنده نگاه دارند. باید در مواجهه با دانش آموزان مان کاری کنیم که دانش آموزان با مبانی انقلاب و تمدن سازی آشنا باشند. اگر در مسیر اعتقادات پایدار باشند بدون شک نقش مهمی در توسعه کشور خواهند داشت.

گزارشی از نشست اهمیت و جایگاه ۱۳ آبان در تداوم مسیر انقلاب / «مرگ بر آمریکا» یعنی مرگ بر نظام سلطه، حق توحش و ستیز علیه ایران

حجت الاسلام والمسلمین درودی:

مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر نظام سلطه، حق توحش و ستیز علیه ایران

دانش آموزان و معلمین در تاریخ انقلاب اسلامی نقش بی بدیلی در توسعه و رشد و بالندگی آن ایفا کرده اند. ثبت آمار ۳۶ هزار شهید دانش آموز و ۵ هزار معلم شهید و دانش آموزان شهید غزه و لبنان نشان دهده جایگاه این نسل در ارتقای ارزش های انسانی و الهی و اسلامی در جهان است.

هرساله دانش آموزان در روز ۱۳ آبان شعار مرگ بر آمریکا سر می دهند. در این زمینه هرساله حرکت نمادین صورت می گیرد. مساله اول «مرگ بر آمریکا» است. مساله دشمنی با آمریکا مسبوق به یک سابقه است. دانش آموزان باید به این امر احاطه داشته باشند.

قانون کاپیتولاسیون یا قضاوت کنسولی است. یعنی اگر به فرمایش امام یک گروهبان آمریکایی به یک سرلشکر ایرانی اهانت می کرد ایران حق تنبیه فرد آمریکایی را نداشت. این مساله اولین حرکت استکباری و تحقیری بود و در کنار آن حق توحش هم در فیش های حقوقی آمریکایی ها بود. در سال۱۳۴۲ امام راحل بیداری سازی کردند و همین مساله باعث شد که امام با هواپیمای نظامی تبعید شود.

۱۳ آبان ۵۷ که زحمات امام در آستانه به ثمر رسیدن بود که تعدادی از دانش آموزان و مردم در زمین چمن دانشگاه تهران تجمع کردند. در آنجا نیروهای شاه گاز اشک آور به سوی مردم پرتاب کرد که مردم نیز به آنها معترض شدند. نیروهای نظامی نیز اقدام به شلیک کردند. رهبری معظم فرمودند آمریکا دو ضربه زد یکی از آنها تبعید امام بود و سپس ۵۶ شهید از ما گرفت و ۱۳ آبان سال بعد ما از آنها انتقام گرفتیم

«مرگ بر آمریکا» یعنی مرگ بر نظام سلطه، حق توحش و ستیز علیه ایران

وقتی که لانه جاسوسی تسخیر شد اسناد جنایات آنها نشان می داد که آمریکا قصد ارتکاب چه جنایاتی داشت. به همین دلیل رهبر انقلاب فرمودند که اسناد لانه جاسوسی در کتب درسی جا نمایی شود که در دولت سیزدهم در ۱۲ کتاب درسی این اسناد جانمایی شد.

جشن هنر شیراز از همین جمله مسایل بود که آمریکایی ها در ایران کلید زدند.

اینکه این روز به عنوان روز دانش آموز نامگذاری شد به این دلیل بود که کوچکترین کسی که نقش خود را ایفا کرد دانش آموز بود. ولی شریف امامی دستور این جنایت را داد.

سه نکته درباره روز دانش آموز

رسالت دانش آموز باید ادا شود. یعنی دانش آموز سهم خود را در استکبار ستیزی عمل کرد. در واقع دانش آموزان به رسالت قرآنی خود عمل کردند که دشمنان را به دوستی خود نگیرید.

در حال حاضر اگر قرار است روز دانش آموز با محتوای استکبار ستیزی در جامعه تغییرات ایجاد کند به سه موضوع نیاز داریم.

مسأله نخست بحث اعتقادی استکبار ستیزی است. آیات قرآن و زندگی اهل بیت(ع) نشان دهنده این مسأله است.

امام علی(ع) فرمودند که با ظالمان خصم باشید و بر مظلومان کمک رسان باشید. تا این مسأله را در متون درسی نیاوریم مرگ بر آمریکا نقش خود را ایفا نمی کند.

سطح دوم در استمرار سیزده آبان بحث افکار است. باید بدانیم که دشمن ما را از سطح انسانی نمی بیند. رژیم صهیونیستی بر اساس پروتکل های خود ما را به عنوان یک شهروند به رسمیت نمی شناسند. دانش آموز باید توجیه شود که رژیم صهیونیستی در افکار به دنبال قدرت هستند. یعنی به نظام فرعون عمل می کنند که ما چون قدرت داریم باید همه تابع باشند.

بحث سوم ادبیات استکبار ستیزی است. برخی می گویند با بقیه دنیا باید دوست باشیم.

وقتی کسی به حقوق شما احترام نمی گذارد و می بینیم رژیمی که ۱۰ هزار کودک را بدون هیچ گناهی به قتل می رساند باید با آنها دشمن باشیم.

اگر این بحث ها دنبال نشود مسأله فرایند به آیند مبدل می شود و استکبار از نگاه دایره ای به نقطه مبدل می شود. استکبار در همه سطوح رخنه می کند. اگر فرایند را ایجاد نکنیم به مشکل بر می خوریم.

دانش آموز باید ۶ وجهی تربیت شود

اگر دستاوردی در مقابل رژیم وحشی اسرائیل هست از موقعیت دانش آموزان داریم، ولی انتظاری که می رود آن است که دانش آموز تراز باشد. در سند تحول آمده است که دانش آموز باید ۶ وجهی تربیت شود. یک وجه اخلاقی است. این امر وظیفه حوزه است که دین با ادبیات امروز به دانش آموزان ارائه شود.

ساحت دوم ساحت علمی و فناوری است که این امر به دانشگاه بر می گردد. اگر دانشگاه های ما علم و فناوری را به مدارس برسانند و دانش آموز از آن برخوردار شوند می توانند این ساحت را به منصه اجرا برسانند. ساحت سوم بحث زیستی و بدنی است. در بحث زیست یک بخش الگوی مصرف و سبک زندگی است. یعنی سبک زندگی می تواند الگویی باشد.

بحث چهارم نیز بحث اقتصادی و حرفه ای است. یعنی الگوهایی که در اقتصاد کشور ما ارایه می شود در آموزش و پرورش قابل فهم است.

وجهه پنجم سیاسی و اطلاع رسانی است. یکی از سوالاتی که مطرح می شود آن است که آیا بحث های سیاسیون از جمله مباحثی که در مناظرات بیان می کنند را می توان به دانش آموزان منتقل کرد؟

مساله ششم بحث زیبایی شناختی و هنری است. سؤال این است آیا هنرمندان ما نقش خود را در سطحی که دانش آموزان ما در مقابل هنر و فرهنگ غربی ایستادگی کند؟

شهدای ما هر روز دستاوردهای خاصی را بروز می دهند ولی در این عرصه باید دست به تبیین زد. در بحث تبیین باید کار گروهی انجام شود. هیچ کس در این زمینه نمی تواند به تنهایی اثر گذار باشد. اثری که می تواند کار اجتماعی کند و مطلب جدیدی را خلق کند و راهبردی را خلق کند تبیین گروهی است.

در سند تحول بنیادین یک مدرسه ای داریم به نام مدرسه صالح. این مدرسه ۶ شرط دارد یکی از آنها این است که در آموزشگاه عدالت با احسان همراه باشد. یعنی اینکه دانش آموز بیاموزد که به حق خود و دیگران تجاوز نکند. در آموزشگاه های ما اگر قرار است مدیر و معاون عدالت را ایجاد کنند ابتدا باید آن را از خود شروع کنند. وقتی بر نفسم احاطه پیدا نکنم نمی توانم این امر را تسری دهم. در این زمینه باید با چه ادبیاتی مطرح کنیم؟ در حال حاضر در مدارس انقلاب اسلامی که سند تحول که باید ایجاد کنند به دانش آموز آموزش می دهیم تا در درون خود عدالت پیدا کنیم نمی توانیم با دیگران عدالت رفتار کنیم.

یکی از ارکان ایجاد استکبار دروغ و فریب است یعنی خوبی های ما را بد جلوه می دهند ولی بدی های خود را خوب جلوه می دهند.

یک زمان می گفتند که ورزش از سیاست جدا است ولی دنیا دید در ماجرای مشابه روسیه و اسراییل چه کردند.

به دانش آموزان خود می گویند که فضای شما آرامش داشته باشد، ولی وقتی منافع آنها ایجاب می کند دانش آموز را به عنوان ابزار جنگ به کار می برند.

استانداردهای دوگانه ۲۰۳۰ برای نگاه دانش آموزان به جنگ

آنها می گویند دانش آموز نباید اسلحه به دست بگیرد یا در قالب ۲۰۳۰ به ما می گویند که نباید دانش آموز ما چیزی از شهید فهمیده در کتاب هایش بخواند و ذهن او همیشه باید آرام باشد ولی می بینیم که در اسرائیل زبان فارسی را برای مبارزات سایبری به دانش آموزان آموزش می دهند تا در جنگ علیه ایران از آنها استفاده کنند.

امروز که دانش آموزان ما تحت شدیدترین بمباران های تبلیغاتی دشمن قرار دارند بیش از هرچیزی نیازمند پناه بردن به دین و آرمان های شهدا است.

چرا سند تحول بنیادین آموزش و پرورش محقق نمی شود؟

در واقع آموزش و پرورش تنها مجری سند است. یکی از دلایل تاخیر آن است که در سند آمده برای اجرای سند تحول باید شورای عالی تربیت تشکیل شود. در اینجا آموزش و پرورش تنها مجری است.

یکی از دلایلی که این طرح تاکنون عملی نشده است آن است که در این سیستم به پست و ایجاد پست های سازمانی نیاز داریم ولی وقتی وزرا عوض می شوند باعث ایجاد تداخلاتی در این حوزه می شود.

امروز مدرسه جایگاه خود را ندارد. هنوز به این نتیجه نرسیده ایم که آیا دانشگاه جلوتر است یا مدرسه؟ قطعا مدرسه بنیاد و بنیان همه اتفاقات بزرگ در آینده کشور است، ولی این مساله هنوز بین مدیران ما نیز نهادینه نشده است.

مجریان سند تحول هم یکی از چالش هااست. مثلا اینکه آیات جذب ها نیز بر اساس محتویات این سند است؟

بسیاری از مدارس ما بر مدار چرخش سند تحول هستند. ۱۱ چرخش باید انجام شود ولی تعدادی از آنها در حال انجام است که یکی از آنها کنکور است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha